Форумът за онлайн бизнес – Predpriemach.com – мястото където да бъдете

Има много въпроси, които възникват когато става дума за един от най-големите форуми за онлайн бизнес в България – Predpriemach.com – струва ли си да инвестирам толкова време и енергия там. Тази статия ще ви даде отговор на тези още много други въпроси. Ще започнем с малко въведение – стъпиш ли там няма да искаш да посетиш друг форум. Там ще намерите не само опитни експерти и логически мислещи, бизнес-ориентирани хора, но може би вашия следващ партньор в някой бъдещ проект. Защо смятаме така? Бизнесът винаги е бил отборна игра. Това е и мотото на IT обществото там.

Predpriemach.com е мястото, в което всеки започва и успява

Безспорно това е едно най-големите и популярни места, където хора, занимаващи се с интернет маркетинг споделят информация, търгуват и си партнират под една или друга форма. Регистрацията там е абсолютно безплатна и всеки е добре дошъл. Ако се занимавате с онлайн бизнес сигурно сте попадали не веднъж на сайта, поради огромното количество ценна информация. Също така публикуването на вашата оферта е безплатна, но трябва да спазите условията на сайта – повече от 10 дни престой там, повече от 10 поста и да имате положителна репутация. Причината за това е една – не да ограничи новите потребители, а да ограничи недоброжелателите (казано с други думи – спама). Във форума също така имате възможност да:

•Участвате в дискусии, да създавате теми и да отправяте вашите въпроси към другите потребители.
•Публикувате вашата обява както в българската секция, така и в международната – на английски.
•Създадете собствена вътрешна група, в която да привлечете потребители по ваше желание.
•И още много други. Но една от най-големите и значими ползи е получаването на полезна информация. Тук буквално за няколко месеца всеки начинаещ може да придобие нужните знания, за да започне да изкарва пари онлайн. От продажба на статии до собствен сайт, продаващ рекламно място. Възможностите са неограничени. В същото време форумът е и идеално място за хора, които искат да споделят идеята си и да потърсят компетентно мнение от експерти. Ще усетите, че сте си в къщи още при стъпването в него.

Какво може да очаквате в Predpriemach.com?

Когато попаднете за пръв път във форума, най-вероятно ще бъдете забелязани веднага щом пуснете първия си пост. Тук ще получите поздравления и добронамерени приветстващи съобщения от администраторите и важните за обществото потребители. Важно е да не „стъпите на криво“ в първите си изяви. Това, че за първи път чувате думичките SEO, афилиейт маркетинг, скрипт, ъплоуд и други, няма никакво значение. Всеки там е започнал от някакво ниво и толерирането на новите потребители е една от положителните черти на това общество, просто поради причината, че всеки е бил във вашето положение Задаването на въпроси и намирането на правилните отговори е именно в основата на подобен тип сайтове. Често новите потребители се чувстват объркани заради:

•Голямото количество информация, която се намира около тях.
•Трудното начало и неясната посока, която да следват.
•Неразбираемата материя и език, на който си говорят някои потребители.
•Ще получите много отговори на въпросите си, но след тях вероятността да изникнат нови е голяма. Някои препоръчват едни неща, втори – други, и т.н. Страшното минава след регистрацията, която не отнема повече от 1 минута. Но не се тревожете, ако се почувствате изгубен, всеки е почти така в началото си там. След не по-малко от месец вече ще се чувствате форума като ваш. Дори ще се престрашите да пуснете своя собствена оферта или тема, в която да изложите вашите възгледи по някой проблем, очаквай включването на другите потребители. Не е нужно от първия път да успеете в нещо, но от втория, третия – няма начин.
•Това по никакъв начин не трябва да ви стряска, напротив, трябва да ви прави по-амбициозни. Щом могат и те, защо да не можете и вие? Възприемайте го като карането на колело – след като се качите, бъдете готови да падате и ставате, докато не го овладеете и хванете правилния курс.

 

Кое прави Predpriemach.com толкова приятно местенце?

Това, че можете да използвате форума както за място, на което да споделяте информация, така и да продавате вашите продукти и услуги. Predpriemach.com има най-големия пазар за дигитални ресурси – сайтове, домейни, онлайн реклама и др. Доста често се пускат безплатни оферти, от които можете да се възползвате. В замяна е достатъчно да оставите вашето мнение след офертата – как е изпълнена, колко време е отнело и как се работи с дадения продавач. Рейтинговата система е също важна част от пазара и се използва активно тук – целта е потребтелите да натрупат завидна история.

Ползите не свършват до тук. Форумът има над 600 000 поста, над 50 000 теми и над 19 100 регистрирани потребителя. Доста от тези потребители споделят постоянно ценна и интересна информация, която бързо се „разгъва“ в теми от по няколко страници. От създаването си до ден днешен, това бизнес общество се развила стремглаво, а в момента дори има и английска част, в която вече има над 4 000 поста. Секцията, в която българските уебмастъри споделят и търгуват с чуждестранните.

Плюсове:
•Има много опитни хора, занимаващи се с интернет маркетинг и програмиране, които ще ви дават безценни съвети и ще ви помогнат по всяко едно време.
•Идеално място да продадете вашия бизнес, да наемете човек за бъдещите си проекти и да търгувате свободно с други хора.
•Винаги получавате най-актуалната информация от света на интернет маркетинга – споделят се актуални теми и проблеми.

Минуси:
•Има задължително условие, което трябва да спазите след като се регистрирате, за да публикувате оферта там – повече от 10 дни престой, повече от 10 поста и положителна репутация.
•Зле написаните и слабо обосновани оферти не се толерират добре – не го минаваме за минус, но заради коментарите на другите потребители, които следват след това, го поставяме тук.
•Има и доста безполезна информация, която ще е нужно да пропуснете, ако не ви вълнува – най-често в секциите: Офтопик, Политика и Кофа.

predpriemach

Финални думи за Predpriemach.com:

Има смисъл да се регистрирате в този форум. За разлика от повечето други, тук покрай бъбренето, можете да научите и нещо полезно за света на онлайн бизнеса и не само. Има много полезни и съвестни потребители, които са готови да ви помогнат по всяко време, но е много важен и подхода, с който ще потърсите помощ. Средата е повече от гостоприемна, но нека все пак не забравяме, че се намираме в български IT форум – агресивното и неучтиво поведения ще бъде „уважено“ подобаващо.

Не е нужно да се регистрирате с първото ви попадане там, но ще е странно ако не го направите, ако сте там вече за трети-четвърти път. Четенето е полезно нещо, но ставайки потребител в тази общност, ще ви направи една незаменима частица към нея. За тези, които мислят, че това е съвсем нова вселена за тях – няма нищо подобно, въпрос на свикване със средата и хората в нея. Ако имате нужда веднага да продадете нещо, не бързайте, просто се съобразете с правилата на форума и действайте бавно – то ще се случи рано или късно. Повярвайте, това ще ви се отплати на по-късен етап. Predpriemach.com не е просто един обикновен форума, а общество, градено с години, което има своите традиции и история.

Predpriemach.com, който се хоства от CooliceHost.com, е едно здраво и полезно за мрежата общество, изградено от специалисти, подсилено с добро администриране (следващо западните модели). Сайтът постоянно върви нагоре и скоро се очаква 1 милионния си пост, както и 20 000-ния си потребител. Един от най-големите европейски (дори и световни) форуми за онлайн бизнес и маркетинг.