Бизнес идея за иновативна люлка за новородени

Този дизайнерски шедьовър е бисер сред стотици и стотици „псевдоизобретения”, пък и самият той прилича на бисер. Макар че дизайнерът Лана Агиян смята, че люлката за дребосъка прилича по-скоро на гигантски сапунен мехур.

бебешко креватче-люлка

бебешко креватче-люлка

Иновативната акрилна люлка за новородени, за най-малките е изобретена от дизайнерката от Санкт Петербург Светлана Агиян. При създаването на своя дизайнерски шедьовър на бъдещето Лана се вдъхновила от старинна идея – идеята на руската традиционна играчка „Неваляшка”.

Стоката, която скоро ще бъде пусната в продажба, се нарича Bubble Baby. Ето как е направена тя.

Основният материал, от който е изработена тази люлка, е лека, но здрава пластмаса. Тя е суперхигиенична, защото се мие лесно.

Този материал вече се е утвърдил и е проверен – използва се доста широко за изработване на детска медицинска техника.

Хипоалергенното детско креватче във формата на кръгла чаша се люлее във всички посоки, но се връща в изходната точка, поради „тежкия център” на 15-килограмовата плексигласова основа. Обръщането също е невъзможно – люлката е снабдена със специални „ограничители”.

Максималният ъгъл на наклона на Bubble Baby е 17 градуса.

Люлката е прозрачна, но на дъното й има белоснежен вълнен дюшек, напълнен с люспи от елда. Според уверенията на производителя пълнежът от елдени люспи е хипоалергенен, предотвратява развитието на гъбички, антибактериален е и т.н…

Но, няма да повярвате, най-главното достойнство на тази люлка е ето кое:

Люлката Bubble Baby е самопочистваща се и отстранява неприятните миризми. Това става за сметка на течния полимер с наночастици на титан.

Наночастиците на титановия диоксид притежават така наречения фотокаталитичен ефект.

По този начин повърхността на креватчето Bubble Baby само се мие и почиства – щом върху него попаднат слънчеви лъчи, микробите, а също и бактериите, загиват!

Впрочем, не е забранено и да миете детското креватче. Но! За това е достатъчно леко влажно или дори сухо парцалче, съвсем не е нужно да прилагате химически миещи средства и да „търкате” креватчето до посиняване.

сладко бебе в креватче-люлка

сладко бебе в креватче-люлка

Материалът, от който е направена люлката Bubble Baby, умее дори да се възстановява, „да лекува” повредите и драскотините по самата люлка. Това пак е направено с цел в драскотините да не попадат микроби и да не се размножават в техните цепнатини.

Вълшебното нанопокритие за детското креватче е създадено в естонския завод с название Nanoformula.

Индусите ще произвеждат детското креватче.

Италианците го оцениха тази иновативна бизнес идея на изложба в Милано.

Лана обещава, че цената на креватчето ще бъде демократична. Нали люлката е предназначена за деца на възраст от 0 до 5 месеца…

Наистина, след това в креватчето може да се съхраняват играчки, но все пак е жалко да платиш „милиони” за вещ, която ще ползваш само 5 месеца по прякото й предназначение.