Фантазия и стил в обувките на есен-зима 2013/2014

Фантазия и стил в обувките на есен-зима 2013/2014

Фантазия и стил в обувките на есен-зима 2013/2014

Какво друго може да подчертае толкова перфектно красотата и изяществото на женските крака, както красивите женски обувки? Ярки, стилни, оригинални, те лесно могат да се превърнат в основа на модерен образ и да съберат погледите на околните. Какво е модерно през сезона и какво диктува настроението на модния подиум? Кои нюанси са водещи тази есен и на какво са акцентирали дизайнерите в своите колекции, изпълнени с невероятна фантазия и стил?

Създаването на новите модни тенденции съвсем не е повторение на силуети, материали и декорации. Затова , при търсенията на класическия стил , се наблюдават нови направления , обогатени с по-луксозни и дълбоки нотки. Строгите класически дрехи непрекъснато се обогатяват с оригинални, неизползвани преди детайли, променя се техния силует, дължина , както и височината на обувките. Понякога дрехи , считани за ултрамодерни, се оказват част от миналогодишния сезон.

Всяка дама търси нови цветове и свежи нотки , предизвикващи уникално впечатление не само чрез дрехите , но  и чрез обувките. Новите колекции за есен-зима 2013/2014 се отличават с потресаващо ярки и необичайни модели, съчетали в себе си различни цветове , форми и стилове. За жените , любителки на високи токчета , идва техният звезден час. Модните ботуши , балетки и боти са украсени с изящни , изискани детайли, чието изобилие не трябва да ни учудва. Много модели съчетават в себе си различни видове крепежни елементи , ток и особености на спортни обувки , дантела и връвки, кожа с различна, необичайна текстура и украса от текстилни вложки. Остри изрези, неочакван дизайн на тока, каишки и платформи, изящен декор – нарочно грубоват, модели гръндж и сложно съчетание на материали – всичко това отличава модерните есенно – зимни обувки. Комбинира се всичко с всичко и това сякаш се е превърнало в мото за дизайнерите.

Ботите, така обичани, удобни и стилни обувки, също ни приканват да изберем своя модел и да подчертаем изящния си стил. Много често те са представени с остри носове и животински щампи и са подходящи дори за вечерни тоалети.

Любителките на по-екстравагантни решения могат да си подберат обувки в мъжки стил, каквито са ботинките. Най-неочаквано еклектични решения за идващите студени дни е комбинацията между по-лек и бляскав тоалет и тежки обувки с висока подметка.

Видно е, че за сезона есен-зима 2013/2014, всяка жена може да намери чифт обувки, с които да поглези себе си и да удиви околните.

Приятно пазаруване!