Уред против хълцане. Идея за бизнес

или алтернатива на заклинанието: „Хълцане, хълцане, отлети при Федот”.

знаете ли как да спрете хълцането?

знаете ли как да спрете хълцането?

Тази бизнес история е за това как всички ние трябва да се научим да вярваме в собственото си изобретение. Прочетете тази истинска история, за да ви мотивира за по-големи постижения и да ви мотивира да инвестирате във вашите бизнес идеи. Човекът, който в повечето случаи предизвиква насмешките на обикновените хора и критиката на официалната медицина, ни най-малко не се предава, нали, както е известно, най-добре се смее този, който се смее последен. И така…

Изобретателят от Сакраменто на име Чък Рей открил алтернатива на древното могъщо заклинание против хълцане, навярно известно на всички:

„Хълцане, хълцане,

Отлети при Федот,

От Федот – при Яков,

От Яков – при всеки,

Само не при мене.”

Като алтернатива на това могъщо заклинание се явява изобретеното от Чък Рей устройство против хълцане, наречено “Hiccup Stick” („Пръчица против хълцане”)

Всичко започнало с това, че веднъж авторът на изобретението Рей кой знае защо седял с химикалка в уста и в този момент го нападнало хълцане. Бъдещият изобретател веднага грабнал чаша вода, за да спре хълцането с другото старо средство – пиене на студена вода на малки глътки, и започнал да пие без да извади химикалката от устата си (сигурно го домързяло). Изведнъж хълцането престанало някак много бързо и меко. Рей веднага видял връзката между пръчката в устата си заедно с приемането на течност и последвалото бързо спиране на хълцането. Оттогава Чък Рей усъвършенства външния вид на самата пръчка, а идеята му си остава непоклатима: пиене на студена вода на малки глътки, като при това стискате пръчката със зъби!

пиене на вода против хълцане

пиене на вода против хълцане

Сега да видим как работи устройството против хълцане “Hiccup Stick”?

Потребителят слага пръчката в устата си, като че я захапва със зъби. (Между другото, подобно упражнение се използва в телесно ориентираната психотерапия за отпускане на мускулите на черепа, за да премине главоболие, което в повечето случаи възниква точно поради тази причина.)

След това потребителят започва да пие вода. Гърлото му се отваря и в хранопровода започва да влиза своеобразен „микс” от вода и въздух едновременно. Тази масирана атака на водата и въздуха „поставя на място”, успокоява диафрагмата, чиито съкращения предизвикват хълцане.

Вглъбен в изследвания на феномена хълцане, Чък Рей отдавна е изоставил предишната си работа и е станал президент на основана от самия него компания, фирма, наречена Hicural (в приблизителен превод на български „хълцолечебница”).

В компанията работят само двама сътрудници: самият Чък Рей и приятелят му Марк Чикън, който заема престижната вакантна длъжност главен операционен директор.

Вече са продадени три хиляди пръчици на цена около 8 щатски долара.

Лекарите казват, че „хълцането преминава от само себе си” и не се нуждае от устройства, но Рей не се страхува от скептично мислещи хора за неговата бизнес идея. Той се готви да продава стоката си в болниците, в мрежата на националните супермаркети, въобще, навсякъде, където е възможно. Освен това изобретателят се готви да отиде скоро на Калифорнийския национален панаир, чака само официално потвърждение от местното Министерство на здравето, че “Hiccup Stick” е медицинско устройство.