Среща на бара

Писахме неотдавна за интерактивен винен бар в Adour в St. Regis Hotel в Ню Йорк, и оттогава забелязахме няколко споменавания на, подобна иновация от базираната във Великобритания Mindstorm.
Оповестена през 2006 г., iBar е технология с изменяща се  повърхност, която превръща всеки бар в гигантска версия на интерактивен, чувствителен на допир екран. Интегрираните видео прожектори могат да показват съдържанието на млечнобялата повърхност на бара, докато вграден интелигентен софтуер за проследяване непрекъснато очертава позицията на всеки обект докосващ повърхността му.

интерактивен барплот

интерактивен барплот

Това след това се използва, за да може проектираното съдържание да взаимодейства динамично с движенията по тезгяха, което позволява цветни светлини, например да следват всяко движение на ръцете, бутилки и чаши. Много хора могат да ползват iBar наведнъж, а  виртуалните обекти могат да се „докосват“ с пръсти, има   възможност за игра на пинбол, където играчите стрелят…  с палците си, например. Съдържанието, което може да бъде показвано на iBar включва интернет съдържание, интерактивни игри и реклама; баровете могат да бъдат снабдени с Bluetooth технология, за да  се позволи на потребителите да изтеглят свое собствено съдържание. iBar е самостоятелна система, състояща се от модули с дължина 2 м., които могат да бъдат свързани безжично, за да позволят взаимодействие между две или повече части.