Сгъваема китара – първата в сета

Първата в света сгъваема електронна китара беше представена на музикалното изложение във Франкфурт. Centerfoldguitar решава проблема с транспортирането, който е преживявал всеки китарист.

Сгъваема китара

Сгъваема китара

„Магическото“ нещо е в това, че на китарата може да се свири веднага след като е разгъната“, казва Лейф Ренщрьом, Изпълнителен директор на наскоро стартиралата компания DeVillain Guitar в Скелефтеа, Швеция.

Зад създаването на сгъваемата китара, патентована в Европа, Япония и САЩ, стои пилотът от авиокомпанията SAS Фредерик Йохансон. Той е отдаден китарист, но не можел да взима инструмента си по време на пътуванията си по света. През последните десет години, Фредерик работел по създаването на сгъваема китара, която лесно да може да бъде взета на самолет.

„Резултатът не само разрешава проблемът, с който той се сблъсквал, но и улеснява всички китаристи, които пренасят калъфите с китарите си с автобуси, метро, велосипеди…“, казва Ренщрьом, който се е сблъсквал с тези транспортни трудности многократно през няколкото си години като професионален музикант, с пауър поп групата The Drowners.

Дори не трябва да сваляте струните, когато сгъвате Centerfold.