Пресата за коса – един полезен женски аксесоар

преса за косаПресата за коса е един от най-практичните и многофункционални инструменти за разкрасяване, с които бързо ще оформяте косата си в невероятно стилна прическа винаги, когато пожелаете. Искате ли да овладеете тайните на перфектната фризура, оформена с преса за коса? Възползвайте се от някои практични съвети за работа с преси и не се колебайте да опитвате различни варианти и прически докато намерите най-красивите решения за вашия стил.

 1. Пригответе пресата за коса и прочетете внимателно инструкциите за употреба. Работата с преси не е трудно начинание, но не забравяйте винаги да следвате съветите за безопасност за да избегнете всякакъв риск от увреждане на косата или нараняване. Почистете внимателно пресата за коса и я включете да загрява. Ако това са първите ви опити в използването на преси за коса, настройте терморегулатора на по-ниска температура. Косата, върху която ще работите трябва да е напълно изсушена със сешоар.
 2. Подгответе косата. Предварителното изсушаване със сешоар ще придаде страхотен обем на прическата ви. Разделете косата на тънки кичури с шноли за да можете правилно да боравите с пресата – от най-долните етажи на косата към външните, т.е. от корените към върха на косъма. Използвайте гребен за да разресвате всеки кичур преди да го изправяте с пресата. Ако искате да постигнете по-впечатляващ ефект и блясък след изправянето на косата, нанесете специализиран серум или спрей върху косата.
 3. След като свършите с изправянето на всички кичури, не забравяйте да използвате пресата за коса още веднъж върху краищата на цялата коса. Това ще осигури невероятен завършек на прическата и ще й придаде елегантност и стил за заслепяваща визия.
 4. Фиксирайте готовата прическа, като нанесете гел, крем или спрей върху косата и внимателно срешете кичурите с гребен или ги оформете с пръсти.

Бъдете търпеливи, когато работите с преса за коса за да постигнете съвършени резултати. Колкото повече използвате преси за оформяне на прически, толкова по-бързо и сполучливо .ще се справяте, дори и без услугите на професионални фризьори. Най-практичните съвети, които ще ви послужат при работата с преси са:

  • изберете най-качествените и безопасни преси за коса, според вашия тип коса, опит, честота на използване и т.н. Проучете кои са модерните преси, с които най-лесно и безопасно ще оформите косата си. Сред най-важните характеристики, които трябва да имате в предвид са: материалите, от които са направени, широчината на нагревателя, температурните възможности и бързина на загряване, тежест и ергономичност на пресата за да ви е максимално удобна за захват и работа, допълнителни функции, които варират спрямо моделите, представени от различните марки.
  • използвайте термо защитен серум върху изсушената със сешоар коса, преди да оформяте кичурите с преса. Тази стъпка не е задължителна, но е препоръчителна за запазване на здравето и красивия вид на косата ви, особено при ежедневна употреба.
  • използвайте специализирани гелове, кремове, лак за коса и т.н. върху завършената прическа.
  • Винаги поставяйте пресата за коса на безопасна повърхност, която не е електро- и термо-проходима за да изчакате нагревателят да се охлади напълно преди да я приберете. Пазете от деца и спазвайте инструкциите за безопасност от възникване на пожар.