Помагат ли хороскопите на бизнеса?

horoskopОще от древността хората са разбрали, че планетите оказват огромно влияние върху човешката съдба. Царете са имали лични гадатели, които са се опитвали да предскажат изхода от битките, благополучието на даден брак, реколтата, и всички важни за онова време събития.

Днес ситуацията не се е променила много, въпреки че малцина бизнесмени и държавници признават факта, че използват астролози за изготвяне на личен хороскоп. Един от малкото държавници, които не крие, че се доверява на астролога си е бившия Премиер на Италия и собственик на Милан Силвио Берлускони.
А дали хороскопа му е помогнал да бъде три пъти Премиер на страната си, това можем само да гадаем.

В сферата на догадките е също и колко от най-крупните бизнесмени и компании се доверяват на положението на звездите при взимането на своите бизнес-решения. Но не мислете, че това са хора, които разчитат на случайността. Те използват всяка налична информация, включително и дневен хороскоп.

Изготвянето на хороскоп за деня е от т. нар. краткосрочни хороскопи, които са и най-популярни на широката публика. Те са сравнително точни, тъй като показват моментното състояние на звездите и влиянието им върху конкретен човек. Разбира се, хороскопа трябва да бъде изготвен персонално и с необходимите познания. Информацията в сайтовете за хороскопи е твърде обща и не бива да се смята за невярна при несъответствие на даден човек, или група хора. Все пак, за да се изготви професионално един хороскоп трябва да е налична информация за човека (дата на раждане, място, час ..и т. н.)

До колко можем да се доверим на личния си хороскоп?! Едва ли има човек, който може да даде еднозначен отговор на този въпрос. Това е все едно да твърдиш, че има, или няма Бог. Все пак хороскопа ви предлага една различна гледна точка, и дори и да не вярвате, информацията може да ви помогне в даден момент. Ако сте чак такъв песимист, че мислите чашата за наполовина празна, можете да се посмеете прочитайки хороскопа си за деня. Факта, че не разбираме дадено нещо не значи, че то не съществува.