Подходящ текст за добро SEO

сеоОптимизацията за търсачки (SEO) е наистина сложен процес от различни действия извършвани продължително във времето. Преди години можеше да се прогресира в класациите на търсачките само с „голи линкове“, но днес най-подходящия и удачен начин е чрез добре написани статии или текстове, в които да се „линкне“ домейн или страница от него. Когато съдържанието в текста, който ще линква основния сайт е релевантно или казано по-просто сходно на неговото то със сигурност, когато се „линкне“ с подходящия анкор би подобрило класирането на линкваният ресурс в търсещите машини. Това на практика в някои случаи е вярно, но се оказва, че в алгоритмите на големите търсачки от известно време има вградени филтри, които засичат подобни действия с ясната цел манипулиране на техните резултати. Подобни засичания от тяхна страна би довело до изпадане на въпросния сайт от добрите позиции и дори изпадане с десетки страници назад в резултатите им. Как да се избегне подобно негативно действие върху вашия (вашите сайтове)?

Естествено веднага трябва да споменем, че експериментаторските способности на всеки начинаещ SEO оптимист могат да доведат до негативни последствия за всеки сайт, с който той се е заел да изкара на челни места. Подходящ вариант е да се наеме опитен професионалист, който години е анализирал поведението и начините на работа на повечето търсещи машини и би свел рисковете до абсолютен минимум. На практика така всички вложени средства, които сте решили да инвестирате във вашия сайт биха били изхарчени най-подходящо като се има предвид, че ще очаквате само положителни резултати от неговата работа.

Ако например сте решили да развивате онлайн бизнес, който трябва да ви носи прилични печалби е добре да намерите опитен SEO експерт, който би извършил належащите действия с помощта на „копирайтър“, който също знае как професионално да се изготви всеки текст на определена тема включваща дума или фраза, по която трябва да се класира вашия сайт. Наситеността на текста с определени думи и фрази, като също така той трябва и да е смислен, е начин, който би изкарал всеки сайт на челни позиции ако се подходи професионално и в стъпки, които се изпълняват от SEO експерта. В повечето случаи професионалната оптимизация се изпълнява от екипи включващи няколко човека специалисти в различни области, които реализират успешно всяка зададена задача с ясната цел за подобряване на позициите на сайта, върху който се работи.

Гаранции, колкото и да желаем да са стопроцентови е почти невъзможно да се дадат, но в 99% от случаите експертите в тази област могат наистина да гарантират, че след свършената работа от тяхна страна ще се постигнат желаните резултати от клиента.

Написването на текстове по определен начин харесващ се на търсачките е задача на SEO копирайтъра. Неговите словесни умения и добре обмислените текстове биха изкачили всеки сайт в търсачките, но същевременно биха привлекли и добър трафик ако са написани увлекателно и са полезни за масата от потребители на интернет. В интернет се срещат много манипулативни текстове и заглавия, които „крещят“ КЛИКНИ ТУК, но не винаги това са истинските начини за привличане на качествен и таргетиран трафик. Провокативните заглавия не са лоша идея като цяло, но ако текста не отговори на очакванията на потребителите има голяма вероятност въпросният сайт, в който са публикувани да бъде често избягван. Предполагам ви се е случвало да попадате често на определени уебсайтове, които са класирани по всевъзможни думи и фрази в търсачките, но същевременно съдържанието им няма нищо общо с името на страницата или е некачествено (разбирай далеч от темата или съвсем оскъдна информация, граничеща с безсмислена).

Подобни сайтове привличат трафик за кратко, защото биват скоро отхвърлени от търсачките, както и от потребителите, които попадат на тях. Никой няма нужда от празни или безсмислени страници с текст, който няма нищо общо с тематиката или просто е съставен в несвързани словосъчетания. Добрият SEO копирайтър знае как да включи фразата в текста, но също така той да е занимателен и полезен за потребителя. Така освен, че подобрява класирането на сайта, привлича и допълнителен трафик от потребители, които остават „верни“ на сайта заради качественото му съдържание. Ако сте решили сериозно да се заемате с онлайн бизнес, какъвто и да е той избягвайте черните техни за класиране, за да имате дълго и успешно присъствие в мрежата. Нареченият „White hat“ е най-добрия вариант, който би ви предоставил най-добри резултати за най-дълго време и най-вече доволни посетители, които вероятно ще се връщат често във вашия сайт.

Вижте още полезни теми за SEO оптимизацията в razbirach.com