сряда , 6 юли 2022
Home » Бизнес идеи » Пет начина да запазим живот на пътя

Пет начина да запазим живот на пътя

Пет начина да запазим живот на пътя

Пет начина да запазим живот на пътя

Обстановката по пътищата на България се влошава и почти не минава месец без да слушаме ужасни истории свързани с пътни инциденти част, от които с фатален край. Причините са много като се започне от неспазване на знаци, маркировка и светофари, та се стигне до водачи употребили алкохол.

И така нека започнем …

Макар кампаниите „Не карай пил“ и „Намали скоростта“ водачите повтарят едни и същи грешки. С тази статия ние предлагаме пет начина да съхраните човешки живот на пътя, последвайте ги, за да запазите както своя живот, така и този на децата ни:

  1. Проверете състоянието на вашия автомобил. Ако той е повреден и нямате финансовата възможност за ремонт, използвайте градския транспорт или друг начин за предвижване. Много често точно повредите в колата стават повод за жестоки катастрофи с много пострадали.
  2. Извършвайте задължителния технически преглед само в оторизирани сервизи, които ще направят пълен оглед на вашата лека кола. За нещастие все още съществуват майстори, които си затварят очите без да протоколират реалното й състояние, а това повярвайте крие големи опасности.
  3. Следвайте стриктно пътните маркировки и всички знаци. Те са направени с цел да ви предпазят. В случай, че видите липса на знак, маркировка или светофар сигнализирайте отговорните органи. Научете всичко за пътната сигнализация на адрес www.trs-bg.com.
  4. Спазвайте дистанция и не се качвайте зад волана, когато сте употребили спиртни напитки. Винаги бъдете нащрек за нередности по пътищата и не се поддавайте на провокации.
  5. Сложете предпазните колани, дори и да ви дразнят. Доказано е, че последните спасяват човешки животи, колкото и да са неудобни на моменти.

Няколко финални думи 

Трафик пътна сигнализация подготви тази публикация за всички участници в движението. Посланието е ясно, а то е намалете жертвите на катастрофи у нас. Вярваме, че сте трезво мислещи и отговорни, така че ви пожелаваме безаварийно шофиране и много здраве!

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Required fields are marked *

*

Riboloven magazin