Пет начина да запазим живот на пътя

Пет начина да запазим живот на пътя

Пет начина да запазим живот на пътя

Обстановката по пътищата на България се влошава и почти не минава месец без да слушаме ужасни истории свързани с пътни инциденти част, от които с фатален край. Причините са много като се започне от неспазване на знаци, маркировка и светофари, та се стигне до водачи употребили алкохол.

И така нека започнем …

Макар кампаниите „Не карай пил“ и „Намали скоростта“ водачите повтарят едни и същи грешки. С тази статия ние предлагаме пет начина да съхраните човешки живот на пътя, последвайте ги, за да запазите както своя живот, така и този на децата ни:

  1. Проверете състоянието на вашия автомобил. Ако той е повреден и нямате финансовата възможност за ремонт, използвайте градския транспорт или друг начин за предвижване. Много често точно повредите в колата стават повод за жестоки катастрофи с много пострадали.
  2. Извършвайте задължителния технически преглед само в оторизирани сервизи, които ще направят пълен оглед на вашата лека кола. За нещастие все още съществуват майстори, които си затварят очите без да протоколират реалното й състояние, а това повярвайте крие големи опасности.
  3. Следвайте стриктно пътните маркировки и всички знаци. Те са направени с цел да ви предпазят. В случай, че видите липса на знак, маркировка или светофар сигнализирайте отговорните органи. Научете всичко за пътната сигнализация на адрес www.trs-bg.com.
  4. Спазвайте дистанция и не се качвайте зад волана, когато сте употребили спиртни напитки. Винаги бъдете нащрек за нередности по пътищата и не се поддавайте на провокации.
  5. Сложете предпазните колани, дори и да ви дразнят. Доказано е, че последните спасяват човешки животи, колкото и да са неудобни на моменти.

Няколко финални думи 

Трафик пътна сигнализация подготви тази публикация за всички участници в движението. Посланието е ясно, а то е намалете жертвите на катастрофи у нас. Вярваме, че сте трезво мислещи и отговорни, така че ви пожелаваме безаварийно шофиране и много здраве!