Нощувка със закуска

Докато B & B (bed and breakfast) е от определението за настаняване, което предлага закуска като част от цената на стаята, има няколко различни вида B & B, вариращи от интимни семейни хотели с по-малко от няколко стаи за гости, до пълноправни ханове с дузина или повече стаи.

Част от очарованието на B & B е, че всяка от тях е малко по-различна, но всички те попадат някъде в рамките на пет основни категории. Приемно семейство, наричано още хостел, е частен дом с от една до четири стаи за гости, които се използват по-скоро като допълнителен, отколкото като първичен доход. Те обикновено не слагат признаци за имуществото си или реклама, вместо това разчитат на резервации.

короасанът е най-честата закуска в хотелите

короасанът е най-честата закуска в хотелите

B & B е стъпка нагоре от хостела, обикновено състояща се от четири до пет (но най-много осем) стаи за гости и живеещ там собственик или стопанисващо семейство. B & B обикновено имат знак отпред, реклама и отговарят на регламентите за зониране, здравни и други правителствени регулации.

Хановете са по-скоро пълноценни за отсядане заведения, а не семеен дом със стаи под наем. С шест или повече стаи за гости и хазяин, B & B-хижата има добре публикуван знак, много реклама и се придържа към всички правителствени разпоредби. B & B-хотелите са наистина B & Bs, но са хотели с 30 или повече стаи в историческа сграда. Закуската се предлага като част от цената на стаята. Апартаменти или вили без хазяи са нещо като кръстоска между почивка в стая под наем и B & B, самостоятелно настаняване, което е напълно отделено от дома на домакина.