Компаниите не могат без рекламни материали. А Вашата?

рекламни материали

рекламни материали

Икономическата динамика, технологичното развитие и нарастващите глобални проблеми, пред които са изправени фирмите в наше време, предполагат все по-масивни действия и активности, насочени към задоволяване на потребителските и партньорски потребности.

Посоките, в които са насочени корпоративните усилия, можем да определим в следните категории:

Потребители:

При тази група вниманието е съсредоточено върху:
проучване на потребителите –необходимо е да познаваме настоящите и потенциалните си потребители. Боравейки с богат набор от информация, бихме могли да се доближим максимално до търсеното от тях решение на проблема.
„обгрижването” им във времето – това ще рече, да се предлагат решения както за настоящ проблем, така и за такъв в бъдещ период.

Партньори:

Усилия и ресурси биват насочвани за:
– постигането на здрави и дългосрочни взаимоотношения.
– стремеж за сработване и взаимоизгода за двете страни.

Но кои са инструментите, до които прибягваме, за постигането им?

Рекламните материали успешно се прилагат както по въпроса с потребителите, така и при осъществяване взаимоотношения с партньорите.

Целите им по отношение на потребителите са:
– информираност за съществуването на бранда;
– последващо напомняне за присъствието му на пазара;
– постигане лоялност към марката;

Рекламните материали и целите им, насочени към партньорите, можем да опредеим като:
– изграждане и поддържане на дългосрочни взаимоотношения.

В рекламните среди една група от продукти се разпознава като фаворити при реализиране горепосочените цели. За универсални рекламни артикули са възприети:

1. Химикалки – рекламен артикул, осигуряващ висока персонализация на достъпни цени. Подходящи за всеки тип събитие, което предоставя широко приложение и на отпечатания върху тях бранд.
2. Календари – могат да бъдат използвани при различни поводи, като могат да бъдат създадени по изцяло индивидуален дизайн. Най-често използваните са трисекционните работни календари, едносекционните и календарите тип „пирамидка“.
3. Бележници – многообразните възможности за персонализация. Могат да бъдат приложени като луксозен подарък както от партньорите, така и от потребителите.
4. USB Flash памет – стандартно изглеждащи, USB-та тип кредитна карта, мини USB Fash памети и такива с абсолютно индивидуален дизайн, нареждат този тип рекламни артикули сред тези с възможности за създаване на уникален рекламен сувенир.
5. Самозалепващи листчета – разнообразно поле на приложение, подкрепено със сравнително ниски цени. Размерът, броят на листчетата и тяхната форма, дават свобода на дизайнерите да проектират подходящия за конкретната рекламна кампания продукт.
6. Текстилни торби – рекламен артикул, който предоставя сравнително по-голяма площ за печат, за разлика от други продукти като шапка, химикалка и др. Подходящи са за многократна употреба и възможност един бранд да бъде забелязан не само от притежателя на продукта, но и от хората около него. Торбите от естествени материали са възприемани като еко ориентирани, което успешно се прехвърля и върху отпечатания върху тях бранд.

Силата на рекламните артикули е неоспорима. Предимствата на всеки един от тях предоставя възможност да изстреля една марка до желаните резултати или поне да я доближи максимално до тях.
Всяка компания прибягва в един момент до услугите им, дали за да популяризира бранда си или за да напомни за съществуването му.

Все още ли мислите, че компанията ви не се нуждае от рекламни материали?