Как стартирах в онлайн бизнеса?

Не се прави на ощипан

Не се прави на ощипан

Здравейте, казвам се Даниел Стойнев и съм гост – автор в businessable.eu. Искам да споделя в няколко реда моя старт в онлайн бизнеса, като се надявам да съм полезен на читателите със статията. Това, което ме провокира да започна беше страстта ми към маркетинга и най – вече , креативната реклама и Guerrilla marketing –а. Всичко започна със закупуването на един домейн .info (инвестиция в размер на 1.18 $ )и идеята да го превърна в кръстоска между социална мрежа и бизнес среда за предприемачи, които да рекламират безплатно стоките, услугите и продуктите си.

Разбира се бях решил, че повече пари няма да влагам и започнах да търся безплатен хостинг, към който да пренасоча домейна и да започна да печеля веднага. Така и стигнах до решението да използвам сървърите на Google и по – точно платформата Blogger. Речено – сторено. Успях да пренасоча домейна си и вече имах собствен сайт с готиното според мен име: inter-view.info.

Лошото е, че нямаше никакъв трафик, а на никой не му се иска да рекламира на място, което никой не посещава. Втора стъпка. Имах спешна нужда от трафик. Ама пак без пари… Е така открих социалните мрежи. Всяко нещо, което пишех добавях в различни социални мрежи, Фейсбук и Туитър.
Така разбрах, че в България единствените Guerrilla marketing – трикове, които важат са – скандал, политика, чалга и секс. Пък ако може буламач от всичко : „Политик от ГЕРБ е засечен с малолетна проститутка в елитен столичен чалга клуб” – Направо се избиваха, разни тинейджъри и откачалници да влизат в сайта. Лошото е обаче, че те нямаха пари. Тоест не печелех нищо. Имах нужда от сериозен сайт, а не жълт клюкарник.

След доста проби и грешки разбрах, че не е важно само количеството на хората които посещават сайта, важно беше да намеря качествени хора, които да го харесват и четат. Хора, които имат малък бизнес и хора които имат нужда от реклама. Постепенно изградих стратегия, с която да заинтригувам такива хора. Иновации, инвестиции, бизнес, новини … така сайта вместо по първоначалната идея социална мрежа се превърна в новинарски сайт. Така заваляха и предложенията. Един иска платена публикация на услугата си. Друг иска линк. Трети банер. Четвърти партньорство… Пети иска да даде интервю… Шести Отворено писмо… Седми има кауза за която се бори…

Сега „Интервю” е малка и независима онлайн медия, която е лично моя, аз управлявам и редактирам. Когато ми е необходимо си купувам любопитни статии, факти, но всеки ден пиша по нещо и аз.

Аудиторията на сайта е разнообразена, няколко човека работят по моя схема в него и си докарват по някой лев. Други пък на доброволни начала изпращат снимки и актуални новини, проблеми от всички точки на света и България, за което сърдечно благодаря… И така.. вървят нещата. Освен, че се похвалих с моя опит искам да пожелая на читателите на businessable.eu, да вярват в себе си, да опитват, да се борят всекидневно за мечтите си. Успехи!