Как да организираме продажба на недвижими имоти без посредник?

Как се продава недвижим имот

Как се продава недвижим имот

Продажбата на недвижими имоти без намесата на посредник може да се окаже съвсем лесно начинание. Стига да бъдете склонни да отделите малко повече време, за да реализирате следващите стъпки. Те ще ви насочат към това как да продадете лесно вашите имоти без посредник по сделката.

Приведете предлаганите недвижими имоти в ред 

Не си позволявайте вашият апартамент или къща да бъдат занемарени и неподдържани. Дори и да не живеете там, намерете време и проветрете имота. Почистете от праха, освежете помещенията, приберете излишните натрупани вещи. Създайте усещане за пространство, отдръпнете плътните щори и завеси от прозорците.
Ако недвижимите имоти, които продавате имат градина, то почистете я от увехналите листа, детските играчки, градинските инструменти, падналите листа и клони, с две уми всичко онова, което би подразнило вашите бъдещи клиенти. Подредете градинските мебели, поставете декоративни и текстилни елементи като удобни възглавници върху столовете и прочее. Бихте могли дори да ги поканите на чаша чай или кафе в градината. Предразположете ги и им дайте възможност да оценят плюсовете на имота.
Разчистете всички ненужни вещи от гаража, мазето, тавана и склада. Безсъмнено, ако клиентите имат интерес, те ще искат да видят всяка една част от предлаганите недвижими имоти.

Направете наложащите ремонти

Ако в имота, който ще продавате има видими и явно проблемни места оправете ги или повикайте майстор. Евентуалните течове в банята и кухнята, мухълът и изпадалите стенни мазилки биха отказали всеки купувач. Боядисайте стените в свежи и неутрални цветове. Ако живеете в жилищен блок и асансьорът е повреден, а вие сте на по-горен от 2-я етаж не канете бъдещите купувачи на оглед в този момент.
Старайте се общите части извън жилището (стълбища, коридори) също да изглеждат чисти и приветливи

Направете си сами реклама

Безсъмнено от полза ще ви е и само да споменете на съседа си, че продавате имота. Можете лесно да пуснете обява в интернет, вече съществуват и сайтове, които предлагат безплатно публикуване на имоти без посредник. Пуснете обява и в областния вестник. Направете хубави снимки и ги публикувайте, доказано е че обявите, в които са публикувани и снимки успяват да привлекат много повече потенциални купувачи.

Още много полезна и актуална информация, както и възможност за публикуване на вашата обява за продажба на недвижими имоти, можете да намерите тук:
http://www.imotifree.bg/