Защо Asus се превърнаха в основен играч на пазара с лаптопи

Asus

Asus

Едни от най-предпочитаните марки лаптопи е Asus. Тайванската фирма се нарежда на пето място по пазарен дял за изминалата година.

Изключително трудно е за обикновения потребител първо да избере марка, а след това и модел сред изобилието от лаптопи. Това в пълна сила важи и за Asus, които предлагат голямо разнообразие от преносими компютри – за всеки вкус и за всеки бюджет.

Защо да изберем Asus, кои са предимствата пред останалите марки? Първата и може би най-важна причина – дънните им платки са най-качествените. Специално внимание е обърнато на този компонент и не се правят никакви компромиси. Можем спокойно да кажем, че дънните платки на Asus са това пазарно предимство, което ги поставя с едни гърди напред пред конкурентите. Доказателство за това е производството на дънни платки за гиганти като Sony и Apple.

Компанията е известна и с това, че е произвеждала и сглобявала техника за други големи фирми – HP, Sharp, Fujitsu, както и вече споменатите Sony и Apple. Именно огромният опит, който имат в производството на различни видове устройства и компютри гарантира качество на техните продукти.

Лаптопите Asus са с много добро съотношение качество-цена и са достъпни наистина за всеки. Не се залъгвайте от ниските цени на някои лаптопи, това в никакъв случай не означава, че са правени компромиси с качеството, просто параметрите са по-ниски. С най-евтините модели ще можете да извършвате без проблеми всякакви ежедневни задачи, но ако сте заклет геймър, ще трябва да се ориентирате към малко по-скъпите предложения. Доста популярна сред геймърите е серията G750JX. Тези лаптопи тежат около 4.8кг, но са изключително мощни – процесорът е 2.4GHz Intel Core i7-4700HQ,DDR3 RAM от 16 GB. Екранът е 17 инча и с впечатляващо качество.

Повечето модели са доста леки имат страхотен дизайн. При тях от Asus са наблегнали на мобилност и практичност. Подходящи са за хора, които пътуват често и използват лаптопа си навсякъде. Освен това, батериите са направени така, че да издържат сравнително доста часове, без да се налага да включвате компютъра за зареждане.

Какво да кажем за следпродажбеното обслужване – още едно пазарно предимство, на което е обърнато сериозно внимание. Техническата поддръжка е една от най-качествените в света, като можете да получите съдействие освен от специализиран сервиз, така и онлайн или по телефона. Като цяло гаранционните условия са на високо ниво, но едва ли ще ви се налага често да се възползвате от тях.

Може би сте попадали в различни сайтове за продажба на лаптопи като топлаптоп, където голяма част от отзивите на потребители, купили си от тази марка, са положителни. Несъмнено това е един от най-предпочитаните производители на преносими компютри.