В помощ на начинаещите фенове на билярда – Junior Shark Guiding Wheel

 

Кой да помисли, че Джил Уайл, неработеща майка в Нортвил, ще стане изобретател? Но с известно проучване и находчивост, сега тя има на пазара продукт за билярдJunior Shark Guiding Wheel.

Малкото, бяло, пласмасово устройство има две функции: предпазва филца на масата от ожулвания и скъсване и помага на начинаещите играчи, като ги направлява в използването на щеката.

Тя дори е създала малка корпорация, Wylie Group LLC, и има уеб-сайт за продукта, www.juniorshark.com.

„Много се вълнувам за Junior Shark Guiding Wheel“, пише тя на сайта си. „Тази идея ми хрумна, когато видях колко много искат да се научат да играят билярд сецата, и колко много се дразнят собствениците на билярдните маси.“

Ако филца на масата се скъса, той не може да бъде закърпен, защото това ще остави неравност. В такъв случай цялата повърхност на масата трябва да се смени, което струва няколкостотин долара.

„Най-голямата тревога с начинаещите играчи и децата е рискът от натъртване и скъсване на филца“, казва Уайл. Но с новото изобретение на Уайл, няма вече тревоги. Тя добавя, че деца под 3 години, не трябва да използват насочващите колела, защото има опасност от задавяне.

Junior Shark Guiding Wheel се поставя на върха на щеката и се притиска към мястото, където се срещат бялата част и върха на щеката. Колелото може да се използва за всички размери щеки.

28.10.2012 10:48