Вижте как скритите камери ще помогнат на бизнеса ви

Скрити камери за видеонаблюдениеШпионските филми десетилетия наред насаждаха в хората мислите, че използването на скрити камери е само с цел да се проследи някой с нечисти помисли. Или пък нас да ни следят. Даже и днес, в 21 век, все още има хора, които смятат така. А истината е, че тези невероятни и дискретни джаджи може да са ни от голяма помощ. Например при охраната на нашия бизнес, за да се чувстваме в сигурност – ние и стоката, която предлагаме, а също така и персонала. Особено, когато се работи с много парични средства. От друга страна, камерите няма да привличат внимание или да карат околните да се чувстват некомфортно, заради своето присъствие по простата причина, че ще бъдат скрити в съвсем невинно изглеждащи вещи.

Как точно може да са ни от полза скрити камери при видеонаблюдение на малкия или средния търговски обект?

Монтиране до каси: Камерата трябва да се намира на ключово място, където да предава в реално време или пък да съхранява на запис всичко, което се случва. Добра идея в случай, че обекта е магазин, скрити камери да са монтирани на и около касите, откъдето минават клиентите, за да си платят. Така при евентуален опит за кражба ще имате информация за нарушителя. Освен това предварително е добре да уведомите своите служители, че са наблюдавани, макар и да не се вижда с просто око.

Монтиране до изход: т. е. до изхода, през който ще излизат в края на деня вашите подчинени. Каквото и да си говорим, има служители, които идват по-късно от уговореното работно време в договора им или си тръгват по-рано. Това може да доведе до неефективност на работния процес. Ако обаче знаят, че са наблюдавани и записвани, кога точно влизат и излизат, голяма част от тях ще спрат с това свое поведение. Скрити камери може да поставите около входа и да намекнете с инфрачервения диод, че е там. Не забравяйте също предварително да ги уведомите.

Монтиране на повече от една скрити камери в публичната зона: Все още има компании, които харчат годишно хиляди, за да наемат така наречените “тайни клиенти”. Чиято работа е да проверяват как се справя персонала в дадена ситуация. Ако не сте така развива фирма с много клиенти, а държите персонала ви да се отнася уважително с клиентите, може да поставите скрити камери, които да ги наблюдават. Но пак имайте предвид, че сте задължени от морална, а и от законова, гледна точка да информирате служителите си за това свое действие. Иначе рискувате среща със службите по труда.

 

Голям избор на скрити камери онлайн: http://spybg.com/skrity-camery-spybg/