Бизнес идея за незалепваща или антивандалска дъвка

Незалепваща или антивандалска дъвка

Професорът химик Тери Косгроув (Terry Cosgrove) от Бристолския университет (Bristol University) и неговият колега доктор Роджър Петман (Roger Pettman) вече са създали компания, наречена Revolymer за пускане на пазара на тяхното наистина революционно изобретение – антивандалска дъвка. Изобретението се нарича Clean Gum, което означчава „чиста дъвка”. Но остава още да получат „благословията” на европейските органи за контрол на безопасността на хранителните продукти…

Дъвка, която не залепва за нищо, когато е изплюта тихомълком – това очакват от учените и бизнесмените всички комунални служби в градовете по света, собствениците и работниците във фирми за почистване, домакините на спретнати мебелирани помещения и просто обикновените хора, на които е омръзнало ту да настъпват с обувки чуждата дъвка, ту да сядат върху нея!

Дори ако Clean Gum се прилепи към някаква повърхност, това не е за дълго. Веднага пада.

За толкова нужното на всички изобретение професорите химици, а сега и бизнесмените, успяха да привлекат за развитието на компанията и пускането му на пазара десет милиона фунта стерлинги, което пресметнато в американски пари прави около 20 милиона долара.

От какво е направена незалепващата дъвка Clean Gum?

Всички съвременни дъвки се приготвят от изкуствен латекс. Незалепващата дъвка е направена от почти същия латекс, но с добавка на особено полимерно съединение, което са изобретили професорите Тери Косгроув (Terry Cosgrove) и неговият колега от Бристолския университет доктор Роджър Петман (Roger Pettman). Именно заради тези чудни полимери дъвката не залепва почти за нищо!

Revolymer — революционният полимер

Впрочем, тези чудни полимери с всичките им чудни свойства станаха причина компанията Revolymer въобще да се появи като бизнес – още през 2005 година. Но ето че сега е намерено наистина най-доброто решение за комерческо приложение на свойствата на тези чудесни полимери – незалепваща дъвка!

Явно другите свойства на полимерите, изобретени от бристолските химици, са се оказали не толкова търговски успешни на днешния пазар.

„Чистотата е залог за здраве”, казва на всички нас, които обичаме да изплюваме дъвката си, професор Terry Cosgrove. „Редът преди всичко”, поддържа колегата си Roger Pettman.

Незалепваща дъвка

Незалепваща дъвка