Бизнес идея за модерни къщички за домашни любимци

Руска компания, производител на битови изделия от пластмаса, обяви началото на производството на нова линия продукти „Пластик-Грин”, предназначени за домашни животни. В близко време на пазара ще се появят модерни къщички за котки и кучета, а също и набор от аксесоари от пластмаса за грижите за четириногите питомци.

„Ние предлагаме оригинална, стилна и качествена продукция от пластмаса, която несъмнено ще се хареса на любителите на животни. Пластмасата се смята за достатъчно евтин материал. Но благодарение на дизайна и приятната цветова гама нашите нови колекции от стоки за котки и кучета от дребни породи се позиционира като първокласна продукция по достъпна цена, неотстъпваща на чуждестранните „аналози”, се казва в прес съобщението на компанията.

Асортиментът на зоолинията включва модерни къщички-будки, легла, чанти за пренасяне, тоалетни и дори игрови комплекси за стайни кучета и котки, изпълнени в три различни стила: класик, модерен и барок. Пластмасовите конструкции лесно се разглобяват и пренасят от едно място на друго, могат да се мият и да се съхраняват в сгънат вид. Като допълнителни аксесоари в рамките на всяка колекция компанията предлага панички, четки и гребени в единно стилово решение.

Цялата продукция от пластмаса е напълно безопасна за животните и, според производителите, устойчива на външни въздействия. За обвивка на леглата и модерните къщички за котки и кучета се използват съвременни нетъкани материали с микровлакна, които възстановяват формата си дори след много пранета, износват се трудно, хипоалергенни са и осигуряват повишен комфорт за животните.

Новата колекция модерни къщички от пластмаса за котки и кучета ще се появи в руските зоомагазини не по рано от есента на 2012 година. В момента производителят води преговори с организаторите на големи руски изложби на котки и кучета. По думите на представители на компанията вече е получено предварителното съгласие на водещите клубове да посредничат при реализирането на модерните къщички и игровите комплекси за животни.

Освен това, в прес съобщение компанията обяви, че с цел понижаване на производствените разходи (което ще се отрази и върху цената на дребно на готовата продукция), а също така и в стремежа си да намали вредното въздействие на околната среда, тя приема от населението използвани изделия от пластмаса за вторична преработка.