Бизнес идея за колхоз по холандски

или свиневъдните стопанства търсят инвеститори

Свиневъдните стопанства в Нидерландия съвсем не преживяват най-добрите си времена.

Компанията Buitengewone Varkens е намерила ефективен начин за преодоляване на кризата. Тя предлага на инвеститорите да влагат пари в нейната свинеферма, а в замяна обещава да им осигурява продукти от свинско месо през следващите три години.

Потребителите, заинтересували се от това примамливо предложение за инвестиране в свиневъдните стопанства, може да започнат с инвестирането на малка сума в размер на 100 евро, която ще отиде за издръжка и развъждане на свине, отглеждани на свободна паша по холандските ливади и в горите. С тези пари се заплаща работата на фермерите, грижещи се за животните. А на инвеститорите в свинефермата се предоставя правото да получават разнообразна качествена продукция от свинско месо, включително пастет, чорисо (сух колбас с червен пипер), кренвирши, копу (корсикански колбас) и шунка през следващите три години, а също и билети за трима души за мероприятията на компанията – екскурзии във фермата, пикници, обучения за приготвяне на ястия от свинско месо.

Прасенца

Прасенца

Общата стойност на продукцията (сметнато по 40 евро за година), която инвеститорът в свинефермата получава в течение на 3 години, плюс билетите възлиза на 150 евро. За собствениците на ресторанти и кафенета е в сила особено предложение. Всеки ползвател на сайта може да си поръча договор със свиневъдното стопанство, който в срок от няколко дни му се доставя вкъщи. В него са описани всички условия на споразумението и начините за предаване на пари на свинефермата. Освен това, на този сайт всеки ползвател, желаещ да стане инвеститор в дадения агробизнес, (в нашия случай свинефермата), може да разгледа снимки на свинете и прасетата, за чиято издръжка отиват неговите пари.

„Форматът за инвестиране в свиневъдните стопанства, предложен от свинефермата Компания Buitengewone Varkens, е оптималният начин за развитие на свиневъдното стопанство. В страни като САЩ, Португалия, Великобритания и Испания отдавна вече съществуват стопанства, финансирани по подобен начин. Нашата цел е да покажем на хората, че свинете са универсални и незаменими животни. Убедени сме, че предложената от нас концепция за финансиране на свиневъдното стопанство ще помогне на животновъдството в Нидерландия отново да заеме водещо място в селскостопанската сфера и да създаде стабилен източник за финансиране на фермите” – пишат на своя сайт основателите на компанията.