Бизнес идея за заден двор под наем

Заден двор под наем

Ню Йорк е град на нестандартните предприемачи и оригиналните бизнес идеи. В този град на неограничените възможности бизнесът процъфтява. Това донякъде може да се обясни с факта, че Ню Йорк привлича много емигранти от целия свят, носещи със себе си част от своята култура и традиции, които също може да бъдат полезни за предприемачите. Вероятно само в този град е могла да се появи обществена ливада под наем.

Автор на уникалната бизнес идея е компанията Participation Agency, а TimeShare Backyard е названието на общата ливада, която всеки жител на Ню Йорк може да наеме за 50 долара в час. Общият заден двор TimeShare Backyard е разположен в Долен Ийст Сайд в Манхатън и представлява традиционен американски заден двор, засаден с райграс и заграден с бяла ограда.

Въобще американските къщи от океан до океан са направени стандартно и имат фактически две ливади – една пред къщата и друга – зад къщата, която се нарича заден двор. Ливадата пред къщата е визитната картичка на къщата и собствениците на дома с всички сили се стараят да я поддържат в образцово състояние, т.е. системно я наторяват, поливат и подстригват. През стъклена врата от кухнята може да попаднете в задния двор, който също е покрит с тревичка, там може да има дървета, физкултурни тренажори, спортни площадки, кортове за тенис, в много дворове, особено в южните райони на страната, има басейни и джакузи. В задните дворове американците прекарват почивните си дни, семейните празници, срещите с приятели.

заден двор с барбекю

заден двор с барбекю

Ето такъв типичен заден двор се опитала да организира агенцията за недвижими имоти Participation Agency. Цената на бизнеса с недвижим имот наемане на обща ливада започва от 50 долара, барбекю в задния двор струва 150 долара, люлка – 100 долара, детски басейн – 200 долара, а местният ансамбъл за колкото и време да го наемете – 5000 долара.

За жителите на многоетажните блокове и небостъргачите общественият заден двор е отлична алтернатива на парковете. И осем милиона жители на Ню Йорк вече успяха да я оценят – часовете за наемане на общата ливада до края на лятото бяха запълнени само за няколко дни. За няколкостотин долара гражданите получават възможността, която имат само собствениците на къщи и вили в предградията –могат да си наемат зелен остров и да прекарват весело на чист въздух време със семейството и приятелите си.