Банкомат у дома, Бизнес идея

Много често децата не разбират ценността на парите, откъде да знаят с какъв труд се изкарват те, щом лесно могат да ги поискат от родителите си.

Находчиви хора са измислили идея в сферата на финансите – домашен мини банкомат, с помощта на който можете да научите детето си как да борави с парите, да цени парите, които има, да ги харчи разумно и да планира бюджета си.

Много родители се оплакват, че понякога дори напълно порасналите им деца не осъзнават ценността на парите и много често (освен че искат от родителите), използват и не съвсем честни начини – вземат по мъничко от портмонето и джобовете им. Тези проблеми могат да се решат с помощта на Personal ATM machine (или личния банкомат).

Банкомат

Банкомат

Принципът на работа на личния мини банкомат съответства напълно на принципа на работа на реалните банкомати в реалните банки. Единствената разлика е личността на банкера. В случая с личния банкомат неговата роля играе родителят или някой възрастен (дядо, баба, леля, чичо), а клиенти на банката са неразумните деца с липсващи навици за рационално отношение към парите.

Например, ако детето иска да си купи играчка за 40 лева, можете да определите паричен лимит за теглене от домашния банкомат, което ще му помогне да натрупа нужната сума. Това е възможно, защото „банкерът” задава параметрите на работа на личния банкомат. Разбира се, би било по-добре, ако детето само попълва сметката си със спестените си джобни пари.

Впрочем, клиентът на тази домашна банка има собствена карта с ПИН код и сметка, която може да попълва с банкноти и монети (мини банкоматът е снабден със слотове за приемане както на банкноти, така и на монети, аналогично е и в случай на теглене на пари от сметката). По този начин обучението как да боравим с парите се превръща в увлекателна игра, отговаряща на правилата в живота.

Домашният мини банкомат има пълно право да стои на рафтовете заедно с обучаващите играчки и може да стане находка за предприемачи, занимаващи се с производство и разпространение на стоки за деца и родители.

Между другото, домашният мини банкомат не е лош вариант и за възрастни, имащи склонност да пропиляват парите си.