Аутсорсинг услуги за ресторанти, Бизнес идея

Както е известно, търсенето на бизнес идеи лежи в основата на потребностите – собствените и чуждите. Предприемачът от Сингапур Лоурънс Лох (Lawrence Loh) развил своята бизнес идея върху потребността на ресторантите от чисти съдове. Оказва се, че сингапурските ресторанти изпитват огромна нужда от миячи на съдове. В Сингапур е трудно да се намерят кандидати за тази длъжност. Това е истински кадрови проблем на местния пазар.

Лоурънс Лох открил възможност за изкарване на пари. Той организирал компанията Synnovate Solutions, която оказва аутсорсинг услуги на ресторантите за миене на съдове. Компанията на Лоурънс обслужва всички местни заведения за обществено хранене. Вечер се събират мръсните съдове от всички ресторанти, а на разсъмване чистите съдове са готови за транспортиране обратно в кухнята на ресторанта.

В компанията Synnovate Solutions работят само трима души. За една осемчасова нощна смяна те успяват да измият от 15 000 до 20 000 чинии. Процесът на миене на съдове в компанията Synnovate Solutions е максимално автоматизиран. Партида съдове се зарежда в огромна професионална съдомиялна машина тип конвейер с производителност повече от хиляда чинии в час. Времето за миене на една партида е не повече от 5-10 минути. Такъв обем съдове могат да измият на ръка 20 човека за цял ден.

миенето на чинии е неблагодарна работа

миенето на чинии е неблагодарна работа

Според думите на Лоурънс неговите аутсорсинг услуги за миене на съдове не само решават кадровия проблем на ресторантите, но им позволяват да спестяват значителни суми за работна сила и заплати. Разходите на труд се съкращават тройно. Работата, която извършват десет мияча на съдове на ден, компанията на Лоурънс извършва с трима човека за една смяна. Като цяло икономията на заведенията за обществено хранене е от 20 до 50%.

Основни клиенти на компанията за миене на съдове Synnovate Solutions са предприемачи от малкия и средния бизнес: кафенета, закусвални, бистра, кетърингови компании, въобще всички, които изпитват големи затруднения с намирането на миячи на съдове, но възможностите им още са малки, за да купят промишлена съдомиялна машина. В близко бъдеще Лоурънс планира да разшири бизнеса за сметка на нови клиенти и да предложи своите аутсорсинг услуги за миене на съдове на големи и малки хотели.