Козметика за коса

Козметика за коса

Търсите полезни съвети за това как да накарате косата си да расте по-бързо? Обърнете внимание на следващи препоръки и научете полезни неща, които можете да опитате за по-бърз растеж на косата.

Има някои митове, които заблуждават хората, че растежа се основава главно на типа коса (суха, мазна, нормална). Съвременните изследвания категорично отхвърлят тези твърдения. Нашият начин на живот, грижите и видовете козметика за коса, които използваме са главните виновници за това как изглежда тя.

Как да накараме косата си да расте по-бързо?

Безспорно здравословният начин на живот и изборът на правилната козметика за коса са ключови фактори. За да расте косата здрава и красива трябва да консумирате свежи плодове, пресни зеленчуци и ядки в суров вид. Излишно е да казваме навярно, че е задължително да пиете много вода – минимум 1,5 литра на ден.

Следвайки този режим, с времето вашата коса ще придобие плътност и здравина. Освен това в отлично състояние ще бъдат и кожата и ноктите ви.

Наспивайте се добре – сънят е здраве. Необходимото време за сън на организма е поне 8 ч за денонощие.

Посещение на фризьор

Вашият фризьор може да ви помогне като ежемесечно отстранява малко от краищата на  косата. Това подпомага нейният растеж и предотвратява заплитането и сухите краища.

Професионалистът знае кога е подходящо да нанесе професионална козметика за коса. Тя може да бъде под формата на ампула, масла, маска или флуид. Преди подстригване той ще измие косата ви с подходящ шампоан и балсам.

Избор на подходяща козметика за коса

Редовната грижа с подходяща козметика, може да ви спести много неприятности. Съветът ни е ако миете косата си много често да използвате мек и неутрален шампоан, който има хидратиращо действие. Избягвайте козметика, която в своя състав включва различни парабени, консерванти, силикон или други съставки от този тип.

В случай, че имате буйна и непокорна коса редовно използвайте балсам, желателно е той да бъде от същата серия като шампоана.

Нанасяйте маска, според нуждите на вашата коса поне веднъж седмично. На пазара можете да намерите богата гама от този тип козметика ( хидратираща, подхранваща, за боядисана коса, против косопад, за изтощена коса и други)

Научете се да използвате силата на природните масла. Маслото от арган дава сила на косата и тя расте много красива и здрава, хининовите шампоани и води подсилват растежа.

Най-добрите продукти с грижа за косата, можете да намерите в най-големия онлайн магазин за парфюмерия и козметика http://www.ivis.bg/козметика/грижа-за-косата/